İnanılmaz 7 Doğa Olayı!
1- Volkanik Yıldırımlar: Bu olay bilim adamları tarafından ‘’kirli fırtına’’ olarak adlandırılmıştır. Volkanik bir buluttaki kül parçacıkları ve buz parçacıkları çarpıştığında oluşan pozitif yüklü karışım yukarı doğru taşınır. Negatif yüklü karışım ise zemine daha yakın seviyede kalır. Sonunda yukarıda ki artı yüklü karışım ve zeminde ki eksi yüklü karışım arasında bizim yıldırım olarak gördüğümüz elektrik transferi gerçekleşir.

2- Dev Kristal Mağaraları: En büyük örneği Meksika’da bulunmaktadır. İnanılmaz derecede nadir koşullar altında gelişen bu mağaralar dev kristallerin inanılmaz boyutlarda büyümesi için mükemmel ortamı sağlamaktadır. Meksika da ki mağarada kristallerin bu denli büyümesini 58 derecelik ortam sıcaklığı ve bin yıllar boyunca devam eden mineral bakımından zengin su akıntıları sağlamıştır.

3-Pembe Göl: Avusturalya da ki Hillier Gölü inanılmaz bir şekilde pembe renklidir. Gölün pembe rengi bir ışık oyunu da değildir. Bu gölden alınan bir bardak su bardağın içinde dahi pembe renkte görülür. Bilim dünyasının halen çözmeye çalıştığı bu durumun sebebi olarak okyanustan on kat daha tuzlu olan bu gölde ışığı emerek gölü pembe renge boyayan bakteriyel canlıların yaşaması olarak düşünülmektedir.

4-Salar De Uyuni: 10.582 kilometrekare alanı ile dünyanın en büyük tuz düzlüğüdür. Bolivya’nın güneybatısındaki tuz düzlükleri, mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Tarih boyunca yüzlerce gölün dönüşmesinden dolayı oluşmuştur. Salar de Uyuni de gökyüzünün mükemmel yansıması üzerinde yürürken yer ve gök kavramı birbirine girmekte ve kafa karıştırıcı bir durum oluşmaktadır.

5-Maldivler Kıyılarındaki Mavi Işıklar: Fitoplankton adı verilen minik deniz mikroplarının bir ürünüdür. Biyolojik avlanma denilen bir yeteneğe sahip olan Fitoplankton lar yırtıcıları korkutmak için bir savunma mekanizması olarak mavi renkli ışık yayarlar. Bu planklar dalgalar tarafından sahil kıyılarına sürüklenerek, kıyılara serpiştirilmiş mavi renkli küçük yıldız tanelerini andıran muhteşem görüntüler oluşmasını sağlarlar.

6-Pakistan’ın Hayalet Ağaçları: Milyonlarca örümceğin sel sularından kurtulup hayatta kalma mücadeleleri sonucu ortaya çıkmıştır. 2010 yılında, büyük sel felaketi milyonlarca örümceği ağaç tepelerinin yüksek alanlarına sığınmaya zorladı. Bu örümcekler zamanla bu ağaçlar üzerinde çoğalarak kendilerine yeni yuvalar inşa ettiler. Bir ağaç üzerinde yaşayan örümcek nüfusu o kadar arttı ki sonuçta bu hayalet ağaçlar ortaya çıktı.

7-Abraham Gölü: donmuş yüzeyinin altında hapsolmuş gaz kabarcıklarının oluşturduğu inanılmaz görüntü ile ön plana çıkmaktadır. Gölde ki bitki ve hayvan kalıntılarının dibe çöküp bakteriler tarafından ayrıştırılması sonucu metan gazı ortaya çıkar. Yüzeye doğru yükselen gaz kabarcıkları donmuş olan göl yüzeyine çıkamayarak yüzeyin altında hapsolur. Yüzeye çıkmak için kendine yol arayan gaz kabarcıkları farklı şekiller oluşturarak donarlar.
